söndag, mars 31, 2013

Inte så många gnagare här inte

Maken och jag tog en promenad idag. Vi lokaliserade Friends Arena. Vi bor ju inte alltför långt ifrån den, men jag har inte riktigt fattat var den ligger. Nu vet jag. Den var stor. Och det är AIK som spelar sina hemmamatcher där. Vi är ju en Djurgårdsfamilj. Alla utom jag, jag bryr mig inte så mycket. Men håller på Djurgården för husfridens skull. Vi är så mycket Djurgårdare att ett lägenhetsbyte inte blev av för att den andra lägenheten låg i Solna, AIK-land. Bytet var i princip klart när min man drömde att om man flyttade till Solna så var man tvungen att gå till Råsunda och bli hedersmedlem i AIK, kommunfullmäktige skulle dela ut nån slags medalj. Så han vaknade helt kallsvettig och sa att det blir inget byte. Fattar ni - en freaking dröm! Och vi bodde skittrångt och sov i vardagsrummet. Då var jag inte så glad, lindrigt sagt. Tur för honom att det löste sig inom kort ändå, att vi fick byta till den vi bor i nu.Exakt som jag ville

Jag vet inte riktigt om jag törs tänka eller säga det än, men det verkar som att påskhelgen blir precis som jag ville. Lugnt tempo, äter, fikar och läser, promenerar och sitter på balkongen i solen. Det är najs.

Igår hade vi påsklunch och målade ägg. Sonen målade en kyckling med stor snopp och dottern målade en rosa påskgris. Efterrätten blev för lös och rann ut och såg ut som bajs. Alla spillde på duken. Men det spelar ingen roll, för vi åt tillsammans och hade trevligt. Som jag uppskattar det nuförtiden, när det inte längre är en självklarhet. Sen skickade vi en bild på påskäggen till yngsta dottern för att visa vad hon missar när hon är till fjälls*. Sånt tycker jag vi är kul.

*Självklart får yngsta dottern ett ägg när hon kommer hem.

lördag, mars 30, 2013

Saker som kan göra en lite, låt oss säga, irriterad

I det här hemmet ställs klockorna om redan nu. Sen går man runt resten av dagen och är förvirrad över hur mycket klockan är. Och jag vill påpeka att jag är helt oskyldig till detta otyg. Det är maken som har pippi på att göra så här. Och då har jag ändå hejdat honom. En gång när barnen var små måste han ha ställt om klockorna redan på morgonen - lördag morgon. Vi skulle iväg och handla en present och fattade inte varför ingen affär var öppen. Det var ju bara det att vi var en timme för tidiga. Så nu väntar han tills eftermiddagen i alla fall. Yey.

Stilla lunk

Påsken lunkar på. Har tagit en kort promenad och sen förberett efterrätten till dagens påsklunch. Ska nu sätta mig på balkongen i solen en stund innan jag börjar med maten. Slow thinking idag alltså. Väry skönt.

Och fått rapport från fjällen att yngsta dottern fixar backarna galant. Hon har roligt, det är bra. Men det är lite tomt när någon är borta, hon fattas oss. Bra att äldsta dotterns pojkvän är här och fyller ut tomrummet lite.

fredag, mars 29, 2013

Inga mer måsten

Nu är påskens enda måste överstökat, middag hos svärmor. Hon är den enda jag känner som inte alls kan laga mat. Maten smakar aldrig nånting. Hon lägger i ett pepparkorn och undrar sen om det är för starkt. Men hon vet ju om det, så vi är sällan där och äter. Idag hade hon beställt smörgåstårta och paj, så det var okej.

Men skönt att det inte är fler måsten. Nu gör jag som jag vill. Och just nu vill jag bara ligga i soffan och surfa och äta godis och sen titta på Jonas Gardell. Jag tycker Jonas Gardell är rolig, men ibland kan jag störa mig på honom. Jag tycker han kan vara lite översittaraktig ibland, att han häcklar människor som inte kommit lika långt som honom. Och det, det gillar jag icke.


Wihoo

Gissa vem som varit och tränat!?
Gissa vem som inte har ont i sin fåniga gubbvad längre!?
Gissa vem som ska tag i träningen igen!?

#taggadigen #jäkligthungrigockså #skasnarttillsvärmorpåmat

torsdag, mars 28, 2013

Ah, ljuva ledighet

Ska bli sjukt skönt att vara ledig fyra dagar. Sova, sova, sova. Och läsa och förhoppningsvis träna lite. Och äta och fika då såklart. Gärna med nån god vän. Sen är jag nöjd.


Mina egna små påskkäringar


Jag kan inte låta bli att lägga upp den här bilden. 
Sötaste påskkäringarna ever. Och då är jag ju helt opartisk.

De fick in hur mycket godis och pengar som helst, men det de blev gladast för var: varsitt kokt ägg.

Gladare igen

Jag vet att det inte kommer att bli lugnt med sonen, inte på länge. Att vi får leva med att det är så här. Jag tror ändå att han faktiskt försöker, jag måste tro det. Och det är skillnad, han sköter sig mycket bättre än i höstas. Och vi har roligt tillsammans också, han visar sina muskler och vi skojar och vi kramas.

Alla människor har ju sina dippar i livet, men om man har ett mer "normalt" liv så blir kasten kanske inte så tvära, man faller kanske inte lika långt ner som jag gör. Det är jättejobbigt att bli så där ledsen, men jag vet också att det går över. Ibland går det över fort, ibland tar det längre tid. Mycket beror ju på omständigheterna. Den här gången gick det över fort, jag känner mig glad igen.

Håret!

Jag går från klarhet till klarhet. Har löst sandalfrågan och nu även hårfrågan. Det är ingen hejd på lösningsinriktningen här. Jag ska fortsätta spara håret. Ge det över sommaren så att det får en chans att bli långt. Nu är det ju fortfarande bara meslångt. Och för en gångs skull blev jag nöjd med klippningen. Och det, det känns som en mindre revolution. Viva el pelo!

Var tvungen att lägga på ett filter, jag såg så blek och trött ut.
Vet inte om det blev så mycket bättre dock.
Men håret är okej ;)

onsdag, mars 27, 2013

Håller Sverige med arbete

Jag håller inte bara UPS i arbete, jag ser även till att Försäkringskassan har något att pyssla med. Eller jag och jag, den här gången var det mer äldsta dotterns förtjänst. Hon blev ju av med studiebidraget en månad för att hon skolkat för mycket. Och vips så får man brev från FK att även flerbarnstillägget ska minskas eftersom jag har ett barn som inte studerar längre. Det är ju helt i sin ordning, men eftersom dottern fick tillbaka sitt studiemedel i princip på en gång så kändes det bara lite onödigt. Och så många brev jag har fått från FK! Underrättelser och beslut och undringar och fan och hans moster*. Idag fick jag två brev: i det ena stod det att jag får flerbarnstillägg för två barn. I det andra stod det att jag får flerbarnstillägg för tre barn. Förvirringen är total. Men det med tre barn var daterat senast så vi tror väl på det då.

*fan och hans moster - måste användas mer. Gillar mostern där.


Mot Sherwoodskogen!

Eller ja, mot Solna och klippningen då. Men Sherwoodskogen låter mycket roligare.

En onsdagDagens status: Bättre än igår kväll. Alltid något.
Dagens sol: Låg och stark. Rätt in i ögonen när jag cyklar, jag ser ingenting. Kan cykla ner i ett hål utan att märka det. Fast när jag är nere i hålet så märker jag nog.
Dagens klipp: Tänker fega och bara klippa topparna. Och färga bort den förhatliga utväxten.
Dagens fina: (Eller egentligen gårdagens fina) Min äldsta dotter som kom och bad om ursäkt för rökningen och kramade mig och sa att jag var världens bästa mamma.
Dagens hoppfulla: När sonen ser att jag gråter skäms han. Och att han skäms ger mig på nåt sätt hopp, det finns empati där inne ändå.
Dagens att-packa: Yngsta dottern ska till fjällen med en kompis. Hon är glad och exalterad. Roligt.

Uppställning snodd från Eller kanske inte, som minsann är i Italien. 

En bloppis nära dig

Fina Ida säljer lite av sina kläder, jag har köpt tre plagg :)tisdag, mars 26, 2013

Lite ledsen

Eller egentligen jätteledsen. Det har inte hänt nåt, inte mer än det vanliga: sonen var ut inatt igen, han kom sent till skolan som börjar freaking klockan ett och hans sista kissprov var positivt. Men ibland blir jag bara så less på att hela tiden försöka se det positiva i allt: men han är ju glad och trevlig, det betyder mycket och han försöker i alla fall och det går ju åt rätt håll. Hur länge ska vi hålla på så? Kommer det nånsin att bli annorlunda?

Jag har sagt åt honom tusen gånger att jag inte vill att han är ute på nätterna. Jag har hotat, jag har gråtit, jag har skuldbelagt, jag har prövat alla varianter. Och jag vet att han inte går ut för att göra mig illa. Jag vet att han älskar mig, men ibland känns det ändå som att han bara trampar på mina känslor, att han inte bryr sig ett skit om vad jag säger. Och då blir jag så ledsen.

Och när man redan är lite ledsen och kommer hem och det luktar rök i lägenheten för att äldsta dottern har rökt på balkongen och det är jättestökigt överallt fastän hon har varit hemma hela dagen och det är ingen, verkligen ingen, som ens tänker tanken på att laga mat fast de är hemma långt före mig - då blir man lätt ännu mer ledsen. Och jag misslyckades totalt med min detox och det är fel period i månaden och jag blöder som jag aldrig gjort förut och jag är trött eftersom jag är vaken varje natt och dessutom ska jag klippa mig imorgon och jag hatar att klippa mig.

Over and out.

Lyssna bara, om ni inte redan gjort det

Bästa låten just nu.

Hehe

Hehe, jag skickade en länk med vårt Kretahotell till den familj vi åkte med förra året. De skulle inte med i år, men jag tänkte att jag kunde infiltrera lite. Och det gick fortare än jag trodde. Fick ett meddelande på fejjan nu att de bokat samma hotell, samma datum. Fett najs.

Bästa är att de har en son i samma ålder som vår son. Det är sonens ordentligaste kompis. Vi törs inte åka med några andra av hans kompisar. Och vanligtvis bokar jag redan i januari typ, men har inte vågat i år. Har inte vetat hur det ska bli med allt och eftersom den andra familjen inte kunde följa med så har jag dragit på det. Har frågat sonen tusen gånger, eller tio då, om han kan stå ut med att åka med bara oss, utan kompis. Och han har sagt ja varenda gång. Men det har ändå känts tveksamt. Tills jag bara tänkte att går det så går det. Men med lite fjärilar i magen.

Men nu blev det ju finfint allting!

Vitt, vitare, vitastJag tänker så här: vitast skor vinner.

måndag, mars 25, 2013

Ytlig kärlek är också kärlek

 Alltså, man kan ju verkligen bli kär i en sak, en pryl, ett smycke.
Direkt när jag såg CLASP så var det kört. Kärlek vid första ögonkastet.
Och nu är det här! Lycka.

Från little.u

Vill inte veta allt

Dottern fick en ny mobil i present, så sonen sög tag i hennes gamla iphone. Han skulle testa att ha den, sa han, för att se om han klarar av att inte bli arg på den.

Iaf, när han tog hennes gamla iphone så loggade han in med mitt apple-id och då poppade det upp frågor i min iphone som jag bara svarade ja på utan att fatta vad jag gjorde. Sen! Sen blev det roligt - alla sonens sms kom även till min iphone! Tänk vilken koll jag skulle kunna ha, skulle kunna veta allt han har för sig! Fast jag råkade hojta till honom så fort jag såg att sms:en började komma in. Så nu har vi tagit bort det.

Men helt ärligt skulle jag inte vilja ha hans sms-konversationer. Skulle inte få en lugn stund, de sms:ar ju hela tiden, dygnet runt. Och jag vill inte veta allt - då skulle jag bli galen.

  Dagens detox

Måndag! Idag har jag tänkt banta och bli smal och lycklig. Efter en helg med ett massivt intag av socker känns det som att det kan vara på sin plats med lite detox.

Saker som talar FÖR att jag ska klara en sockeravgiftning
....

Saker som talar EMOT att jag ska klara en sockeravgiftning
vi har ett gäng kakor och chokladbollar kvar hemma
påsken coming right up
min just nu dåliga karaktär

Lite sned fördelning där, kan man tycka. Men det har gått bra hittills, klockan är ju iaf nio typ.

söndag, mars 24, 2013

En massa klickanden

Idag har jag klickat hejvilt. Blir alldeles stirrig av allt klickande. Det är roliga klickanden, men de kostar också en massa pengar. Och då blir jag alltid lite nervös samma dag som jag gör själva klickandet. Blev det rätt nu? Vart ska vi egentligen? Tog jag flyg och hotell till samma ställe? Hur många biljetter? Hur många är vi? Får jag ens semester? Äh, va fan, nu klickar jag bara.

Jag hoppas iaf att jag och tjejerna hamnar i London, Storbritannien, och att hela familjen hamnar på Kreta, Grekland. Och att det var där jag bokade hotellen också.

Sen skulle det ju vara skönt om min semester blir beviljad. Det skulle liksom underlätta.

Kolla vad man kan vinna!

Little.u lottar ut ett finfint armband, kolla bara!


Lycka till, men inte för mycket - jag vill ju helst vinna själv ;)


Sweet sixteen

Och idag fyller de år på riktigt, mina fina. 
Piff & Puff, Knoll & Tott, Twinsen. 


Sexton år sen de kom, time flies.
I flera år var de så tighta, så nära. Sedan isär och helt olika riktningar. 
Hon - så lugn och bestämd, trygg i sig själv. 
Han - så fladdrig och rastlös, ständigt på väg nånstans. 
Men jag tror, hoppas att de kommer hitta varandra igen

Så olika, men lika älskade. Precis som de är.

lördag, mars 23, 2013

Födelsedagsfirande

Idag har vi firat två sextonåringar. Och även fast man fyller sexton ska allt vara precis som det brukar vara på födelsedagar:

ballonger och serpentiner i fönstren
frukost på säng med finstämd sång*
hembakta bullar och chokladbollar

Gud nåde** om inte chokladbollarna är med på ett kalas. Och hur löser man att ge två barn frukost på säng samtidigt? Tills i år har de sovit i samma säng den här natten, men nu var det inte lika populärt. Då tog de vår dubbelsäng istället. Sött.

Båda barnen nöjda och belåtna, fattas bara annat när de fick det som stod på önskelistan. Mamman nöjd och belåten med att det blev en helt vanlig födelsedag, hon är också en sucker för traditioner. Fast mest är hon en sucker för när livet är som det ska, när allt känns normalt.

*finstämd och finstämd - sång iaf
** Gud nåde - rolig uttryck, används för sällan

Det är ju kalas ju!

fredag, mars 22, 2013

Saker man inte förstår

Varför står Stefan Holm med en uppstoppad kanin i famnen?

På spåret, kom tillbaka.

Dagens statusDagens statement: Fuck vintern. Vårskor på.
Dagens humör: Lite mer än bra.
Dagens jaså-jaha-du-säger-det: Sonens förklaring om var han var i förrgår. Icke trovärdig om du frågar mig. Men orkar inte lägga energi på det.
Dagens hämtning: Mamma från tågstationen. Efter tjugo år i Stockholm hittar hon ff inte hem till mig. Men eftersom hon är åttio år så står jag ut med det.
Dagens klipp: Äldsta dottern har i vredesmod klippt sidecut på sig själv. Den blev därefter. Halfcut är nog en bättre benämning. Jag gissar: to be continued.
Dagens glada: Yngsta dottern som hade fixat nåt extra svårt på nationella provet i biologi. Jag tänker: NP i biologi låter svårt redan från början.

Och som alltid har jag snott den fina uppställningen från Eller kanske inte.

Idag är en annan dag

Tänk vad tio timmars sömn kan göra!
Idag är jag inte trött och arg, utan pigg och glad.
Idag är jag inte tjock och ful, utan duger precis som jag är.
Det är fortfarande äckligt kallt, men det kan jag ha överseende med idag.torsdag, mars 21, 2013

Dagens stora fråga


Jesusbarnet

Tur ändå att jag har kontakt med andra föräldrar. Och att vi kan skämta om det som händer. Och egentligen, vad är jag orolig för - sonen umgås ju med Jesusbarnet.

Tänka sig att det är mamman som har damp ;)

Sköldpaddedagen

Som att det inte räcker med att jag är trött och arg, det är äckligt kallt också. Och jag känner mig tjock och ful. De där sakerna brukar gå hand i hand med trötthet och ilska. Rotade fram en stor, varm och konstig kofta. Ärmarna är liksom hål på sidorna, så man kan dra in armarna - nästan som en sköldpadda. Det låter bra, jag ska vara en sköldpadda idag.


Tröttmössa

Jahapp, en natt med minimal sömn. Det kära barnet var inte hemma förrän halv ett. Jag var så förbannad att det brann i huvudet och det tog lång tid innan jag somnade. Han sa bara att "det hade hänt nåt" men ville inte säga vad. Han skulle berätta det idag. Jag undrar hur många gånger jag har hört det där "jag berättar imorgon". Har aldrig hänt, han berättar aldrig imorgon. Han kan dra dit pepparn växer. Sjukt trött idag :/

onsdag, mars 20, 2013

Jag säger då detDessa studenter, ska inte de ägna sig åt studier? Inte öl och otidigheter.

#surkärring  #avundsjuk

Kompensation

Jag håller på att få en finne i näsan. En sån där stor, röd sak som sitter på insidan.

Känns bra att jag kompenserar alla tantvarningar med lite hederlig ungdomsacne.

tisdag, mars 19, 2013

Pensiohemmet nästa

Sen jag kom hem från jobbet har jag lagat mat, gjort müsli, bakat kakor, diskat jättedisken allan, dammsugit. Och nu är jag helt slut. Får ont i knäna av att göra allt det där. Pensiovarning deluxe.

Hon har nog däremot inte ont i knäna.

I see you

Vi har tele2 som operatör till våra mobiler. En gång fick de för sig att lägga på ett helt nytt nummer på min ena räkning. När jag ringde och pratade med dem fick jag verkligen bråka mig till att det inte var mitt nummer, att de hade gjort fel och att de måste betala tillbaka pengarna. Jag fick ringa säkert fem gånger och vänta nån månad eller två innan pengarna kom tillbaka. Mycket irriterande. Det blir liksom en principsak.

Och nu såg jag på en av barnens räkningar att de hade lagt dubbla avgifter, två abonnemang. Jag bytte för ett tag sen och tydligen blev det fel. Så jag gjorde mig redo för en ny fight, irriterad som fan redan från början. Men det gick hur geschwinnt som helst. Hon skulle stoppa mitt autogiro tillfälligt, sms:a den nya summan jag skulle betala och sen koppla på autogirot igen. Och jag fick behålla det billigare abonnemanget.

När man är laddad för fight blir det ju värsta antiklimax när fighten blir inställd. Fast det återstår ju att se att det blir som hon sa. Jag ska hålla dem under noggrann uppsikt, de där tele2.Skrattigt

Det var länge sen jag skrattade så mycket som igår. Har nästan träningsvärk i skrattmusklerna idag. Men så skönt det är när man kan fnissa loss bland gamla vänner. Och god mat fick jag också. Allt som allt en finfin kväll.


måndag, mars 18, 2013

God damn!

Sonens medicin har äntligen kommit. Den är på licens och vi har väntat i tusen år eller i alla fall i fyra månader. Licensen blev snabbt godkänd, sen vet jag inte vad som tog sån tid. Anyway, när jag skulle hämta ut den så fick jag bara femton kapslar från apoteket, det var läkaren som skrivit nåt kryptiskt. Och dessa femton kapslar fick jag till det facila priset av 1 866:75 kr.

Note to self: var glad att du bor i Sverige där det finns högkostnadsskydd.

Note to sonen: nu jäklar äter du de här svindyra tabletterna.

Hjärnspöken och middag

Har haft hjärnspöken inatt. Hört saker jag inte hört, vaknat och gått upp, tänkt, somnat och vaknat igen. Och så vidare, och så vidare. Man kan tycka att det är lite onödigt att hålla på så när allt är lugnt, alla barn är där de ska vara. Men man tycker ju så mycket.

Dagsformen är iaf därefter. En måndag i dess rätta bemärkelse alltså. Lite typiskt eftersom jag ska på middag ikväll. Jag och min BFF ska träffa en annan barndomskompis som är i stan bara idag och henne har jag inte sett på flera år. Men det är ju något skoj så då piggar jag nog på mig (försöker jag intala mig själv iaf). Måndag FTW!
söndag, mars 17, 2013

Fotbollsmorsa hela dan

Heldag i Bålsta, de ni. Det slår det mesta. Fast nu raljerar jag. På riktigt har jag haft en bra dag i Bålsta. Fikat med en före detta arbetskompis och sett sonen spela en fotbollsmatch. Och det sista, mina vänner, det var en lisa för själen. Som jag vill att han fortsätter med fotbollen. Nu har han ju tränat ett tag och blev uttagen. Förvisso till en träningsmatch, men ändå, en match! Och det gick helt okej. Han spelade bra och höll humöret och det blev oavgjort.

Sista gången jag såg honom spela en match var för fem månader sen. Det var precis när han var på väg in i sin mörkaste period och han var verkligen instabil. Det var en cup, vi åkte hemifrån redan fem på morgonen så han var inte bara grinig utan även trött. Han fick rött kort i sista matchen, han sparkade en kille i magen och blev utvisad och avstängd. Jag såg redan innan att nåt var på väg att hända, det syntes tydligt på hans kroppsspråk. Tränarna visste om att de skulle plocka av honom från plan när han blev så, men de ville att han skulle göra mål. Istället blev det som det blev och det är verkligen inget jag vill ha som ett sista minne från hans fotboll.

Sen slutade han träna, han prioriterade ju andra saker, so to speak. Men nu tränar han som sagt igen och jag är så otroligt glad för det. Fotbollen är så viktig. Den gör ju inte så att allt knas försvinner, men den avhåller honom åtminstone från lite dumheter. Det är väldigt sällsynt att killar som han håller kvar vid sin träning, att de är kvar i ett sånt sammanhang. Det visar återigen att min son inte följer några som helst mallar, det går aldrig att placera honom i ett fack. Men framför allt inger det hopp.

Arbetsfördelning

Maken har åkt iväg och storhandlat. Jag sa: om jag städar, så handlar du? Och det gick hem. Eller gick hem och gick hem, det är så vår fördelning brukar se ut. Jag avskyr att handla. Inte för att jag älskar att städa, men det är lite roligare iaf. Eller roligare är nog fel ord. Överkomligare passar bättre.

Fast haken är ju att jag sitter här vid datorn. Och här städas inte mycket. Och här kan man bli sittandes länge, länge utan att man märker det. Måste nog dra igång min del av arbetsfördelningen nu så att jag åtminstone har börjat när maken kommer hem.

lördag, mars 16, 2013

Jag å min hoj

Cykeltur idag, till dotterns match.
De vann enkelt med 5-0.

Utläst

           

Mark Billingham är en deckarfavorit här hos mig. Hans två sista böcker var precis så bra som hans tidigare. Jag gillar upplägget, huvudpersonen Tom Thorne är lite bufflig och grinig och får slita hårt för att lösa sina fall. Ibland med lite metoder som är utanför lagen. Han har det ju dessutom lite stökigt privat. Kanske som en schablon av en deckare, men det är bra ändå. Rätt råa saker som händer. Fyra plus är givet.

Läste dock att David Morrissey spelar Thorne i tv-serien. Gillar jag icke. Helt fel person. Morrissey är för mesig och för välkänd. Det valet dissas hårt.


En världsfråga löst

FYI: den stora världsomfattande sandalfrågan är löst. Det blev dessa.
Väry sköna och snygga och inga kardborreband.

Meet: Ecco bouillon

Nu återstår bara den stora hårfrågan.
Stay tuned.

Lördag it is
Dagens tjuv: Nån hade ätit upp min fil. Fick tänka om, tänka nytt på frukosten. Jobbigt.
Dagens to do ett: gå till bibblan och lämna tillbaka böcker
Dagens to do två: hämta ut paket och köpa snus
Dagens to do tre: pröva ett par nyinhandlade skor
Dagens färg: Blå. Hittade en blå himmel utanför balkongen.
Dagens att se: Dotterns fotbollsmatch på eftermiddagen. Hoppas himlen ff är blå då.
Dagens eloge: Alltid till Eller kanske inte för denna fina uppställning som jag härmar.

fredag, mars 15, 2013

Vadå, vem - jag?

Både Mini och vår coach pratar om att vi måste låta sonen ta mer eget ansvar. Tex att han ska ta sig till Mini själv med buss - att det är hans ansvar att se till att han kommer upp ur sängen, kolla busstabellen och åka iväg, komma i tid. Låter lätt, men det är rätt svårt. Svårt att släppa taget, både för att vi inte riktigt litar på honom och för att han har så dålig koll. Och ibland blir jag bara full i skratt. Som idag, sonen säger direkt efter Minimötet att han ska vara där igen på tisdag kl. 14:30. Sen ringer de från Mini och säger till mig att han ska vara där på onsdag kl. 16:30. Förstår ni att det är svårt att släppa taget?

Dagen idag

Socmöte på agendan. Var ett tag sen sist, typ tre veckor sen. Känner oss nästan som en normal familj. Mötet gick bra, vi fortsätter som det är nu och hoppas att lugnet vinner över stormen. Och lååångt till nästa möte - fyra veckor. Så skönt att slippa springa där varje vecka.

Fick äran att skjutsa sonen till Mini, trodde han skulle ta bussen, men icke. Men bilen är ju bästa stället för prat och vi hade ett riktigt bra, tycker jag. Han berättade lite om vad de pratat om på Mini, sa att de visat ett diagram -  om han förut rökte varje dag och nu kanske en gång i veckan så hade han bättrat sig med 86%. Älska Mini för att de gör saker konkreta för honom och för att han får beröm. Sett ur det perspektivet är det enastående duktigt. Kan bli ännu bättre såklart, men vi måste ösa positiviteter över honom.

Sen in till stan. Strosat i affärer. Fikat. Strosat i fler affärer. Kommit hem med lagom många påsar.

Nöjd med min dag idag.