torsdag, februari 28, 2013

Nästa gång säger vi bara att den är borta

Sonens misshandlade iphone skulle in på lagning enligt försäkringsbolaget. 
And this is the procedure:
 • Vi ringer Apple, de säger att vi ska skicka in mobilen.
 • UPS kommer förbi med en låda, vi är inte hemma.
 • UPS ringer, vi ändrar adress, de kommer förbi jobbet med lådan
 • Vi lägger mobilen i lådan och ringer UPS
 • UPS hämtar lådan
 • Lådan skickas till Holland
 • Apple mejlar och meddelar att det inte går att laga mobilen (no shit)
 • Apple ger mig två alternativ: betala reparation för dyrare peng än ny mobil eller skicka tillbaka mobilen
 • Apple skickar tillbaka mobilen
 • UPS kommer förbi med lådan, vi är inte hemma
 • UPS ringer, vi ändrar adress, de kommer förbi jobbet med lådan
 • Vi slänger mobilen

Sätter ju folk i arbete iaf.

Movie


Var och såg Silver linings playbook idag. På svenska heter den Du gör mig galen, men det är ett sånt fånigt namn så det vill jag knappt säga. Nåt annat kunde de väl ha kommit på? Det var iaf en finfin film. Lite komedi, lite kärlek, lite svärta. Och Bradley Cooper var awesome. Han borde ha fått en Oscar istället. Jag tyckte om filmen, den rekommenderas.

En dag som idag

En torsdag, februaris sista dag.
 • Prickar! Älskar prickar. Måste hitta fler prickar.
 • Cyklat! Älskar min cykel också. Men behöver inte fler cyklar.
 • Bio idag! Med döttrarna och svärmor.
 • Låter rätt positiv idag. Det är bra!
 • Fler utropstecken åt folket!!!onsdag, februari 27, 2013

Boost

Jag blir så glad när jag ser att andra har lagt till mig i sina länklistor.
Hänger inte med

Sonens hår försvann och tjejernas ändrade färg. Från rött till rödare och från blont till brunt. Jag hänger inte med här.

#alltärsomvanligtdå

Svar

Har fått svar från socgubben. Han beklagade att hans mejl orsakat obehag. Skrev också att han höll med om att sonens skolgång är ett tungt argument för att han inte ska placeras. Plus våra åsikter. Ibland undrar jag om sonen hade varit placerad nu om han inte hade haft en fungerande familj? Tänk de barn som har samma problem som sonen och inte får stöd hemifrån. Stackars dom. Sonen vet iaf att han är älskad och att vi finns här för honom. Jag kommer aldrig sluta kämpa för honom.

Och det har varit rätt lugnt hemma ända sen han hade sitt delirium. Några gånger som han smitit ut, men sett i det stora hela är ju det ingenting. Mest glad är jag över att han har börjat träna igen. Både fotboll och på gymmet. Han gymmade idag och jag måste känna på hans muskler. Varje gång han har tränat gör vi den proceduren. Han spänner musklerna och visar och vi ska känna. Och är glad. Hur kan man motstå? Ett litet barn i en tonårings gängliga kropp. My darling son.

Därmed inte sagt att min oro är borta. Den ligger och pyr under ytan. Och jag är uppe nästan varje natt och kollar att han är hemma. Vaknar av nåt, ibland av ingenting. Kollar om alla skor är kvar, om de står som de stod när jag la mig. Maken och jag är uppe i skift, haha. Men inatt ska sonen sova borta, så då kanske jag kan sova utan att ta ett ärevarv.

Liten sportlovsaktivitet

Fick ett ryck och bakade kärleksmums. Bakade mycket förut, men sen tyckte jag att det aldrig blev bra och ingen åt och ja, rätt trist. Men de här blev okej! Ska ta med till tanterna på jobbet, de är så tacksamma att bjuda.


Hej onsdag!KISS. Jag hade hela väggarna fulla med Paul Stanley nånstans i tonåren. Tyckte han var såå snygg. Med sin håriga bringa och sina mörka ögon. Långt från Justin Bieber det. Posters från OKEJ, det var den enda tidningen som gällde då. Svunna tider, indeed.

Apropå kiss, dags för Mini idag igen. Sonen säger att det ska vara negativt idag. Så det hoppas vi på.

tisdag, februari 26, 2013

Testing testing

Gör om, gör nytt. Testar en ny mall. Trodde det var svårt, men det var ju lätt ju. Får se om det blir för dark and gloomy med det svarta? Prövar ett tag, så får vi se.

Status

 • Äldsta dottern har halsfluss. Och ont i en tand. Och ont i örat. Hon äter penicillin, men gick även till tandläkaren. Fick bedövning, nån fjortonårstand som gick in i kinden. Svimmade utanför tandläkarhuset, fick ringa maken efter skjuts hem.
 • Yngsta dottern åker skidor idag. På andra sidan stan. Maken skjutsade dit imorse och ta-daa, jag ska strax hämta. Jag undrar i mitt stilla sinne var de andra föräldrarna håller hus. Men kul att tjejerna skidar.
 • Sonen har rakat håret igen. Snyft. Han som har lite lockigt hår. Jag älskar hans lockar. Han avskyr sina lockar. Ligger kanske i sakens natur.

Nu blommar det

Blev så inspirerad av gårdagens sol och vårkänning att jag tog fram mina blommiga byxor.


Näe, nu ljög jag. Jag tog fram dem för att jag tänkte "vad tusan ska jag ha på mig, jag har inga kläder, allt är fult och trist". Rotade runt lite och hittade de här byxorna som jag inte haft på länge. Så var det.

måndag, februari 25, 2013

Att förgylla en måndag

Så här enkelt kan det vara att förgylla en måndag. Kaffe. Mums-mums. Sol. Balkong.

Sportlov

Sportlov, säger du. Vi är inte den den mest vintersportiga familjen in town. Om inte datahäng (yngsta dottern) och tv-tittande (äldsta dottern) och rökande (sonen) räknas som vintersporter?

Update: Känner mig lite elak, yngsta dottern och sonen tränar ju faktiskt fotboll även fast det är vargavinter. Och dottern ska försöka åka skidor imorgon, på vingliga ben. Jag sitter med skämsstruten på huvudet en stund. Bad mama, bad mama.

Kärt barn har många namn

Pissetofflor och mentaltofflor har jag hört.
Jag vet inte, låter ju kanske inte så... positivt?
Sköna är de iaf.

Köldtårar och nerförsbackar

Idag tog jag fram min cykel. Det var ett kärt återseende. Men jag vet inte vem som samtidigt vred ner temperaturen? Lite onödigt, kan man tycka. Frost i hår och tårar i ögonen. Jag får väldigt lätt tårar i ögonen när det är kallt och har en rätt brant nerförsbacke ut mot en bilväg i början av min cykelväg till jobbet. Och det slår aldrig fel, när jag kommer till nerförsbacken så är ögonen så fulla med tårar att jag verkligen inte ser någonting. Då kliver jag av cykeln och går nerför backen. Känns säkrast så, för alla inblandade parter.

Klänning all over idag.

söndag, februari 24, 2013

Så blir det

Nu har jag mejlat socgubben och hans chef, hon fick kopia även av hans mejl. Talade om att jag blev förvirrad och upprörd över mejlet, att det inte var så vi pratade på senaste mötet. Talade om att jag tycker det är mycket olämpligt att mejla sånt här en lördag kväll, även om tanken kanske var god.

Jag mejlar istället för att ringa. Jag börjar ofta gråta när jag är arg och har svårt att få fram det jag vill säga. Nu känns det som att jag fick sagt det jag ville, utan att bre ut för mycket eller för lite.

Sonen ska ingenstans 18:e mars. Han fyller år strax efter och ska självklart vara hemma då. Hans skoldeal gäller bara om han är kvar här och det är så otroligt viktigt att han kommer in på ett gymnasium i höst. Även om han inte fixar gymnasiet så kommer han iaf att ha betygen att söka igen. Hela min magkänsla säger att det är viktigast och då måste jag följa den.

Vi får hanka oss fram här i vår. Positiva prover eller ej.

Söndag

 • Klar med städning av toaletter. Alltid lika kul.
 • Min tatuering flagnar. Helt i sin ordning, men ändå. Spooky.
 • Borde ringa mamma. Orkar inte.
 • Sockerbakis sen igår. Att jag aldrig lär mig.
 • Träffa kompis för fika. Hon är mamma till en av sonens kompisar. Hennes son är likadan som min. Vi har pratat mycket, men aldrig fikat. Nu är det dags.

lördag, februari 23, 2013

Inte så mycket yey på det

Jag vet inte, men det känns ju inte superpedagogiskt att få ett mejl från soc lördag kl 17:15 där det står att om sonen ska placeras är ett alternativ 18 mars. 18 mars! Det står OM sonen ska placeras, men ändå. Att få detta på mejl. En lördag.

Dessutom står det att socgubben själv är bortrest och kommer åter 6 mars.

Sommarjobb

Har precis skickat iväg barnens sommarjobbsansökningar. Alla tre kan söka i år. Gäller att vara med och få deras sökningar synkade, så de söker samma veckor. Vi vill kanske åka nånstans även denna sommar, liksom.

Och ett yey! till kommunen som erbjuder och ger sommarjobb till alla som söker. Det är awesome.

Sådan mor, sådan dotter


Hon har bra skosmak, dotra min

Utläst

    

Har sträckläst två böcker, Den femte årstiden och Vattenänglar av Mons Kallentoft. Båda är deckare och ingår i samma serie om Malin Fors och de andra poliserna i Linköping. Jag både gillar och ogillar Kallentoft. Jag gillar intrigerna och jag gillar verkligen beskrivningen av Malin Fors som kämpar med sin alkoholism och livet i allmänhet. Hon är både tuff och svag, som vi människor ofta är. Däremot gillar jag inte att Kallentoft alltid ska ha med att offren pratar. Det och delar av språket känns pretentiöst, som att han vill att det ska vara en finare deckare. Jag är lite allergisk mot sånt. Men hey, jag har ju sträckläst båda böckerna så det är klart att de är bra. De får 3,5 i betyg av mig.

Svart humor

Nånstans, nån gång skrev jag att den här veckan skulle bli min. Inte så gnälligt osv osv. Tycker nog inte att det har gått så himla bra. Här har gnällts över sömn och kaffe och uppfostran och allehanda ting. Det där halleluja-momentet ligger nog inte för mig. Jag är nog mer svart-humor-aktig. Dark and gloomy, som Meredith Grey skulle ha sagt.


PS: Fast jag ser ju att jag även har skrivit positivt om finbesök och A-barn och mat. Helt hopplös är jag inte. Men halleluja går fetbort. I am what I am.

fredag, februari 22, 2013

Hot chocolate

Går man helt bananas av den här chokladen eller?

Micro blev macro

Den lilla micropausen blev en två timmars siesta. Hej fredagskväll!

Skalman

Jag är som Skalman, har mat- och sovklocka. Den där sovklockan är ju lite i obalans just nu, men den finns ändock där. Men matklockan - yeezus den fungerar verkligen som den ska. Jag äter alltid lunch klockan elva noll noll och nu suger det i magen. Jag är hungrig!

Slogans

En trött människa kan roa sig med olika saker. Tex skriva viktiga slogans och paroller.

Varför vara pigg när du kan vara trött?

Mindre sömn åt folket!

Ropen skalla, mindre sömn åt alla!!

Sömn är överreklamerat. Ta en kopp kaffe till.

Det kommer bli en lång dag det här...

Way too late


Jag brukar inte dricka kaffe på kvällarna, men igår fick jag för mig att testa. Tänkte jag har nog bara fått för mig att jag inte kan dricka kaffe på kvällarna. 

Men så bra det inte gick. Själva kaffedrickandet gick ju bra, men sen. Tog hundra år innan jag somnade och så upp och pinka några gånger på det. Lite mör idag. Tur det är fredag. Och tur att kaffet var gott iaf.


Som en bonus kom kylan tillbaka.

torsdag, februari 21, 2013

Finbesök

Idag har jag haft finbesök. Finaste Spader Madame kom förbi på en kaffe. Mycket najs var det.

Jag tycker det är så häftigt, det här! Att man kan få nya vänner genom sin blogg. Hade jag inte alls väntat mig när jag började blogga. Jag är så glad och tacksam för det. Även fast jag kan vara rätt nervös och obekväm med nya människor så funkar det ju hur bra som helst. Samtalsämnena finns ju där i och med att vi redan vet lite grann om varandra.

Häftigt är ordet!

Fjäsk

Med lite fjäsk kommer man långt. Sonen fick sin glass. 
Han är ju faktiskt lite sjuk också...

A-barn

Jag blir så glad när sonens lärare även hör av sig när det har varit en bra dag, inte bara när det är dåligt. Idag fick jag mejl från båda två. Han hade jobbat jättebra, skött sig exemplariskt.

Mitt A-barn ;)

Normalitet

Vill bara visa att det kan vara rätt så normalt i det här hemmet också. 
I give you - tadaa - tulpaner!

Uppfostran, del 247

Saker som kan vara orsak till smärre eller större utbrott:
 • när sonen micrar spagetti och köttfärssås i den nya micron - utan lock
 • när döttrarna konsekvent tar med sig kökshanddukarna in i sina rum
 • när alla måste sätta handen på fönstret när de öppnar balkongdörren, varför nöja sig med handtaget liksom

#nästalivblirdetettgosedjuristället

Djungel

Tittar på nytt abonnemang till sonen och hans stenåldersmobil. Bah - det är en djungel. Att jämföra och försöka veta om alla hans kompisar har tele2 eller hur många är det egentligen som inte har det? Vad gör han mest - sms:ar eller ringer? Surfandet går ju fetbort på stenåldersmobilen, haha. Han vill faktiskt inte ha någon ny iphone (efter den han slog sönder). Se där, ett visst mått av insikt. Den stressar honom för mycket.

Och abonnemangsletandet stressar mig :/

Hur ska man kunna hitta ett abonnemang här inne?

Torsdag

 • Torsdag är en bra dag, den betyder att det snart är fredag och sen helg
 • Två långa möten på jobbet, urk
 • Tre lite krassliga barn hemma, host host
 • Jag blir aldrig sjuk, minns inte när jag sist hade feber
 • Min käre make blir alltid sjuk när barnen är sjuka, slår aldrig fel. Så nu är det bara att invänta den stora mansförkylningen.

Det här har jag på mig idag!

onsdag, februari 20, 2013

Slang

Äldsta dottern kom hem och sa att ett barn på barnvaktsbarnets dagis hette Aina. Hon var riktigt upprörd. Hur kan man döpa sin unge till Aina liksom? Det betyder ju polis (and not in a good way).

Det gäller att hänga med i slangvärlden när man namnger sina barn.

Så kan det vara

Det kan vara så att jag är lite nervös för att jag ska strax ska tatuera mig. En rätt stor grej över en gammal tatuering. Så kan det vara.

tisdag, februari 19, 2013

Dagens middag

Åh, får inte glömma dagens positiva händelse! Jag säger att det är dagens middag. Spagetti med köttfärssås, det godaste som finns. Alla gör på sitt sätt, men oavsett vem man äter det hos, så är det alltid gott. Och idag intogs det tillsammans med sonen, bara vi två. Det var najs.

Han är ju rätt lustig, han har den egenskapen att han saknar det där folkvettet som gör att man tex ligger lågt när man gjort nåt dumt eller att man skäms lite om man har gjort bort sig. Finns inte där. På gott och ont. Han gick till exempel tillbaka till sitt gamla fotbollslag efter en säsong i AIK:s U-lag. Många skulle nog ha sett det som ett nederlag, att det inte gick bra i AIK, de skulle nog ha tyckt att det var lite jobbigt att komma tillbaka. Inte sonen. Han går glatt tillbaka. Och idag är han precis som om de två senaste nätterna aldrig har hänt. Inte ödmjuk, kollar inte läget, ligger inte lågt - utan är bara som vanligt. Fortsätter där vi var förut. Känns märkligt och irriterande. Men även lite skönt, svårt att vara långsint på honom.

Men jag hoppas innerligt att han stannar inne inatt. Tror det, han har nämligen feber, hehe...

Sprachen polizei

Apropå språkpoliser. De finns överallt. Här precis framför datorn tex. Och det ser inte bättre ut än att jag kan ha närt en till vid min barm.

That´s my girl!

Pappa Mu

Och maken var rolig i bilen från soc. Jag tyckte han var för snäll som stannade för alla som ville över vägen och in mellan bilarna och ut framför oss.

- Men det är bra karma. Jag vill bli en glad ko i nästa liv.

Det var liksom inget snack om att han skulle bli en ko eller inte. Frågan gällde huruvida han skulle bli en glad ko eller en sur ko. Det tyckte jag var roligt.

Maken i sitt nästa liv.